fredag 23 februari 2018

Min syster- Michelle Adams

Betyg: BBBB+/5

Bokförlag:
Lind & Co
utgivningsår: januari 2018
ISBN: 9789177791225
Irini Harringford lämnades bort av sina föräldrar när hon var tre år gammal. Trots att hon i hela sitt liv har försökt intala sig själv att hon inte behöver dem, gnager frågorna någonstans djupt inom henne: Varför övergavs hon? Och varför fick hennes äldre syster Elle stanna?
Då Elle hör av sig med nyheten om att deras mamma dött går Irini motvilligt med på att återvända till familjens egendom i Skottland. Med det blir inte någon enkel familjeåterförening. Vem är egentligen Elle?
Irini dras till sin karismatiska syster, samtidigt som hon är livrädd för den makt som Elle tycks ha över henne. Irini tränger allt djupare in i familjens giftiga härva av hemligheter och inser snart att deras förflutna är mycket mer komplicerat än hon trott, och att hennes framtid hänger på att hon lyckas avslöja sanningen om varför hon en gång lämnades bort.

Michelle Adams växte upp i Storbritannien men är nu bosatt på Cypern. Hon läste sin första bok av Stephen King när hon var nio år och har varit besatt av spänningsromaner sedan dess. Min syster är hennes debut.


D
enna bok är verkligen en psykologisk thriller som går på djupet när det gäller det pyskologiska och sociala samspelet mellan de båda systrarna Irini och Elle, men även personerna i deras närhet.
Det är obehagligt att läsa om hur Elle, som är den mer karismatiska av de båda, verkligen lindar människor kring sitt lillfinger och får dem att göra som hon vill och får dem att tro på allting hon berättar.
Stundtals upplever jag att det är så jobbigt att läsa om den, som jag upplever det, psykiska misshandeln som hon utsätter, främst Irini men även andra för, att jag nästan vill sluta läsa. Har du därför svårt att läsa om sådant bör du vara beredd på detta.
Det kan för vissa författare vara lurigt med balansgången mellan att skriva obehagligt men trovärdigt och att ta i så det blir för mycket och orealistiskt. Ibland, framför allt mot slutet, känner jag att det är på gränsen men författaren är förlåten då det i grunden är en riktigt bra story med oväntade vändningar och interessanta karaktärer.
Slutet lämnar en del obesvarade frågor, men i det stora hela tycker jag absolut att detta är en riktigt läsvärd bok, speciellt om du gillar psykologiska thrillers!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar