onsdag 14 februari 2018

Vi hade ju bara en paus - Lindsey Kelk

Betyg: BBBBB/5

Bokförlag:
Harper Collins Nordic 
Utgivningsår: januari 2018
ISBN: 9789150930764
Jag måste reda ut några saker", avbröt han och nickade mot vindrutan.
Trots att han såg åt mitt håll mötte han inte min blick.
"Jag behöver en paus Liv."

"Men du har ju nyss haft semester",
påminde jag och försökte att inte gäspa.
"I två veckor."


"Jag menar inte den sortens paus."
Han fnös till och vred om nyckeln. "Jag menar från det här, från oss."

Liv och Adam har precis varit iväg på semester, men resan slutar inte som Liv trott, med ett frieri. Istället vill Adam ha en paus i förhållandet.
Snart växer den lilla pausen till en avgrundsdjup klyfta och frågan är om de kan ta sig över den och hitta tillbaka till varandra. 
Och viktigast av allt: Är det vad de verkligen vill?

Lindsey Kelk är författare, journalist och en populär twittrare. Hon är född och uppvuxen i Storbritannien där hon arbetade som barnboksförläggare innan hon flyttade till New York och blev författare på heltid. Numera bor hon i Los Angeles.

Om du har läst Marian Keys och gillar hennes böcker så kommer du absolut inte bli besviken på denna bok. Detta är en varm, humoristisk och charmig berättelse när den är som bäst!
Här finns de klassiska elementen som kännetecknar Chic lit/feelgood genren; en kärleksrelation (eller fler), roliga scener och karaktärer, snabb handling och så klart ett positivt slut.
I böcker som dessa upplever jag oftast att alla humoristiska situationer och dialoger tar bort för mycket av det seriösa i berättelsen, men i denna bok känner jag att författaren har satsat på komiken men samtidigt sett till att inte förlora den seriösa och allvarliga sidan när det kommer till ett uppbrott vilket jag uppskattar.
Jag gillar även att historien berättas växelvis genom Livs och Adams perspektiv, vilket gör det lättare att förstå dem båda,  hur de ser på samma situation och hur lätt det är att missförstå när man inte kommunicerar med varandra på rätt sätt.
Söker du efter en bok som är rolig, snabbläst och romantisk då har du hittat rätt!

Mindre seriöst utdrag ur boken:

När man står med termometern i rumpan på en hund samtidigt som man inser att man blivit smygdumpad av sin pojkvän, vet man att semestern är slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar