onsdag 13 juni 2018

Eldsystrar - Susanne Boll

Betyg: BBBB+/5

Bokförlag: Bokfabriken
Utgivningsår: mars 2018
ISBN: 
 9789176297308

Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon är en skicklig psykolog, men har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmer påträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera.
I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster Eva blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra genom sitt yrke. 
När Veras favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och det visar sig att Ayana är kidnappad, gör sig det förflutna påmint.

Susanne Boll
 föddes 1972 i Motala och är psykolog, journalist och författare. Hon har tidigare skrivit tre relationsromaner men har nu tagit klivet över till spänningsgenren.

D
et märks tidigt i boken att författaren har stor kunskap och erfarenhet av psykologyrket och det avspeglar sig både i hur hon gestaltar Vera men även hennes klienter.

Vera framstår som en mycket empatisk person, som bryr sig om sina patienter och sina få men nära vänner. Hon har livserfarenhet men med det även en hel del tungt bagage som hon dock försöker använda sig av till fördel i sitt yrke. Det känns som att man kommer henne väldigt nära inpå livet.
Överlag så känns alla karaktärer och klienter väl gestaltade och trovärdiga.

Jag gillar även upplägget med boken där man växelvis får följa Veras privatliv; i sin lägenhet tillsammans med sin särbo, livet med sina vänner och besök hos sin syster Eva samt livet som psykologen Vera Lilja och möten med klienterna.
Men även perspektivet hos den människa som vill henne ont och som stalkar henne.
Där är motivet inte heller glasklart från början men allteftersom vi får veta mer om Veras och denne andre persons förflutna kan man som läsare börja ana sig till detta.

Boken är snabbläst med sina korta kapitel och så spännande att du inte kommer kunna lägga ifrån dig den!
Detta är del 1 i serien om Vera Lilja och jag kommer definitivt att vilja läsa mer, speciellt eftersom slutet redan avslöjat vad den kommer att handla om!

Stort tack till Bokfabriken för recex!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar