måndag 23 oktober 2017

Efter Emma - Anna E. Wahlgren (ljudbok)Betyg: BBBB/5
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: oktober 2017
Uppläsare: Maria Lyckow
Speltid: 8 tim 3 min
ISBN: 9789176295878
Vem vet dina mörkaste hemligheter?


Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. 
Där och då bestämde de sig för varandra.
Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta. 
Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. 
Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är. 

Anna E Wahlgren bor i Östhammar, norr om Stockholm, med sin man och deras två barn. När hon inte skriver böcker jobbar hon som farmaceut. 2016 debuterade hon med boken Skuggan av henne. Skrivandet och berättandet har alltid varit ett stort intresse och hon har alltid dragits lite extra åt det mörka. Hon dras till berättelser där människor och deras handlingar ligger i centrum, hur dessa får konsekvenser och hur det påverkar händelserna. 
När Anna inte skriver gillar hon att slappna av med ett glas vin och en skräckfilm eller en bra bok. Och såklart, att spendera tid tillsammans med sin familj och katterna Sookie och Morris.

Jag som älskar psykologiska spänningromaner och hade höga förväntningar på denna bok och jag tyckte faktiskt att jag blev mer än nöjd.
Boken berättas ur Saras och Emmas perspektiv, både under då- och nutid. Bit för bit får vi lära känna dessa båda karaktärer och inser att allt kanske inte är som det först verkar?
Detta är en berättelse som främst handlar om manipulation, djupa hemligheter, familjerelationer, vänskap och skuld.
Detta var en bok som jag snabbt fastnade för just pga de komplexa karaktärerna och de oväntade twisterna.
Och slutet... så rafflande!
Uppläsaren Maria Lyckow, har jag tidigare inte lyssnat på, men tyckte att hon gesaltade karaktärerna skickligt och gav dem ett extra djup tack vare de olika röstgestaltningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar