onsdag 1 november 2017

Det som existerar - Kerstin Lundberg Hahn (ljudbok)

Betyg: BBB+/5
Förlag: Storyside
Utgivningsår: oktober 2017
Uppläsare: Ella Schartner
Speltid: 1 tim 20 min
ISBN: 9789177784807
Jonnas föräldrar bestämmer sig för att flytta till Mongoliet i ett år och vill att deras 17-åriga dotter ska följa med, men Jonna vägrar. Istället lyckas hon via en uthyrningssida få tag i en charmig liten tvåa, mitt i innerstan som dessutom är ledig omgående. Uthyraren Vedelgren, verkar vilja att allting ska gå snabbt och Jonna skriver på  andrahandskontraktet utan att läsa det speciellt noga.  Hon är bara överlycklig att äntligen få  flytta in i sin första lägenhet.
Vad spelar det då för roll att de flesta i huset är pensionärer och att en av granarna verkar lite galen?
Det dröjer dock inte länge förrän Jonna uppmärksammar att det är någon som ristar in streck vid hennes ytterdörr, streck som bara blir fler och fler. Och den gamle grannen yrar om att "nu börjar det igen..."
Granntanten Margit går kort därefter hastigt bort men innan hon dog lämnade hon ett brev till Jonna där något riktigt otäck uppenbaras om huset och dess historia...


D
enna novell, Det som existerar,  av Kerstin Lundberg Hahn, ingår i novellsamlingen Höstväsen - Skräckberättelser där fler berättelser från bland annat
 Anders Fager (Samlade svenska kulter), Alex Haridi (Huset mittemot),  Madeleine Bäck(Vattnet drar), Magnus Nordin (Hemsökta), Niklas Krog (Nattbuss 198) och Lena Ollmark (Inmurade) ingår. De har tillsammans skapat en samling mörka berättelser om kärlek, sorg, hat, förbjudna tankar och fruktansvärda monster.

Jag gillade verkligen den här berättelsen, både själva storyn som var så där lagom kuslig och obehaglig som emellanåt fick det att krypa lite i kroppen när man lyssnade. Jag tycker faktiskt att den kom till sin rätt i novellformatet också. Den här och de övriga novellerna kan jag tycka passar perfekt om man inte orkar engagera sig och lyssna på någon längre ljudbok utan bara vill ha något rysligt för stunden, kanske bara nu kring Halloween?
Trevlig och kuslig lyssning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar